Workshopserie Magie in de Roos, Amsterdam door Benjamin Adamah

Op veler verzoek geeft Benjamin Adamah uitgebreide workshops magie, verdeeld over vier dagen met vier geheel verschillende programma’s. Prikkelt magie al jaren je interesse en wil je een keer echt werk maken van een stevige basis en je scope verbreden, dan is de hele workshopserie aan te bevelen. Voor gevorderden of mensen die specifiek in een magisch onderwerp geïnteresseerd zijn, kan ook één of enkele workshops gevolgd worden.

2019 Workshopserie klassieke westerse magie Amsterdam (de Roos)

Data
Zaterdag 2 november 2019 “Vuur”
Zaterdag 16 november 2019 “Water”
Zaterdag 30 november 2019 “Lucht”
Zaterdag 14 december 2019 “Aarde”

Programma
10.00 uur: inloop
10.30 uur: aanvang workshop
12.00 uur: 10 minuten pauze
13.30 uur: lunch
14.30 uur: vervolg workshop
16.00 uur: 10 minuten pauze
17.00 uur: einde

Per workshop kunnen maximaal 18 mensen deelnemen.

Kosten (en vroegboekaanbieding tot 1 oktober 2019)
De workshopserie kost €380,– . Het boek Magus ter waarde van €25,– krijg je gratis bij de workshopserie. Als voor 1 oktober 2019 je aanmelding binnen is, betaal je €340,- voor de hele serie.

Lunch/koffie etc
Koffie/thee en lunch zijn ter plekke te koop in het theehuis. Het is geen enkel probleem als je zelf iets meeneemt en je kan tijdens de pauze even kort wandelen in het aangrenzende Vondelpark.

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan via het sturen van een mail naar benjamin.adamah@gmail.com onder vermelding van “workshop Magus start 2 november”. Je ontvangt dan betaalinstructies en de aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen.

Locatie
Stichting de Roos
P.C. Hooftstraat 183
1071 BW Amsterdam
Telefoon de Roos: 020 – 689 00 81
Telefoon Benjamin: 06-13334105 – Belgie 0031 6 13334105

Over de inhoud

Je leert tijdens deze workshops het beste van de traditionele Europese magie, in combinatie met de allerlaatste internationale ontwikkelingen binnen de magische scene. De hele opzet is uiterst praktisch-, ervarings- en belevingsgericht. Meteen vanaf dag één begin je al concreet met effectieve magische methodes te werken. De theoretische begeleiding vind je uitgebreid en compleet in het begeleidende boek Magus dat zomer 2018 is verschenen bij VAMzzz Publishing. Cursisten die de vier workshops gelijktijdig boeken, krijgen dit boek gratis.

“Luister, ik leer mensen oude technieken om de natuurkrachten ten eigen faveure aan te wenden. Niets meer en niets minder. Ik praat niemand schuldcomplexen aan, zoals in veel religies gebeurt, en ik vraag ze ook niet om te veranderen, zoals bij veel spirituele stromingen te doen gebruikelijk is. Je hoeft jezelf niet eerst volledig van opvoeding, cultuur en allerhande geloofssystemen te deprogrammeren, maar je moet wel weten waar je ware macht en kracht ligt. Vandaar dat je bij magie handelingen verricht vanuit identificatie met wat in het Oosten de ‘atman’ genoemd wordt, de onsterfelijke levensvonk of kern in ons. De Zon staat daar symbool voor en het is daarom dat een magier zich bij een magische handeling met deze ster vereenzelvigd.” – Paravisie, februari 2019

De magische traditie wortelt in Europa, net als in Azië en elders, in de sjamanistische traditie. Hier wordt vooral in workshop vier op teruggegrepen, middels technieken om zelf een dubbel te scheppen voor astraal reizen. In het Perzië van Zoroaster ontspruit vervolgens de kiem van de latere magia, waarvan ons woord magie is afgeleid, waarna de Elementen Vuur, Water, Lucht en Aarde steeds belangrijker worden. De vier Elementen zijn dan ook de kapstok van deze workshopserie, omdat ze eigenlijk het magische “oer-alfabet” vormen.

Vuur – het mannelijke initiërende Element en magische kernbeginselen

In de eerste workshop rond thema Vuur, wordt bijvoorbeeld zeer diep op de essenties van magie en magische technieken ingegaan, alsook op de geschiedenis en praktische zaken zoals je huis energetisch schoonmaken, jezelf energetisch beschermen, de beste magische training en natuurlijk het Vuur-Element zelf.

Water – het vrouwelijke Element, de magische vormkracht en empowerment

In de tweede workshop, opgehangen aan het thema Water, gaan we o.a. diep in op Maan-magie, Maan-geheimen uit de magie en astrologie, de astrale realiteit en orgone wereld. Een zeer belangrijk onderdeel is het maken van gedachtevormen en servitors. Hiermee kunnen snel indrukwekkende resultaten worden bereikt die via andere magische technieken doorgaans moeilijker zijn te behalen. Ook is het zo mogelijk magie zeer persoonlijk te richten.

Lucht – het communicerende Element en de malachim of engelen

In de derde workshop rond het thema Lucht staat de klassieke Europese engelenmagie centraal. Je leert over een veilig systeem van engelenmagie alsook een middeleeuws systeem, waarbij wezens daadwerkelijk tot materialisatie kunnen worden geroepen. Aandacht besteden we ook aan de kabbalistische levensboom, astrologie in relatie tot magie en magische correspondenties (symboliek) in relatie tot rituelen.

Aarde – het Element van bewustzijn, eindmanifestatie en de heksencultus

De vierde workshop draait om het Element Aarde, chtonische magie en hekserij. Hekserij wordt hier op unieke wijze behandeld en los van de pas in de 20e eeuw ontstane wicca. We gaan naar de oer-vorm toe en gaan ook in op zeer oude technieken die daarbij horen, zoals je verplaatsten in een dubbel, het scheppen van een familiar, sjamanistische psychotrope kruiden en meer. Ook komen geld-magie en de rol van seksualiteit in de magie aan bod.

In februari en maart 2019 wordt de workshop gegeven in Centrum de Roos aan het Vondelpark in Amsterdam. Voor data, vroegboekaanbieding en aanmelding kijk op www.adamah.nl/contact.html

Lees ook de reacties van de eerdere deelnemers: https://view.publitas.com/vamzzz-publishing/magus-folder-reacties/

 

Het programma

Onderstaand programma wordt nog aangevuld met kabbalistische trancereizen betrokken op de klassieke planeetengelen: Michaël, Gabriël, Haniël, Raphaël, Samaël, Cassiël en Sachiël.

VUUR

 • Opening de Bliksem-god – Wat is Vuur? Over de relatie Vuur-Leven & de Bliksemgod – Hoe plaats je het Vuur-Element in jezelf en in de wereld? Je leert het Element VUUR in jezelf op te roepen via een Japanse mudra en ademhalingtechniek uit de Ninja-traditie.
 • Korte historie westerse magie. Aan bod komen o.a.: Zoroaster, Sjamanisme, Goëtische Magie, Lupercalia, Fascinum (oude positieve hekserij), Grieks-Arabische astromagie: (Kitab GiranisPicatrix), middeleeuwse grimoires zoals de Sleutels van Salomo en de essenties van Klassieke Engelenmagie. Je leert over de overgang van chthonische (aardse) magie in relatie met de moeder-godin en daimones naar de latere magia zo’n 600 voor Christus, gevolgd door de hoofdlijn van de ontwikkeling van Oudheid tot de 21ste eeuw.
 • Wat is magie? Hoe werkt magie? De essenties van magische beginselen en technieken komen aan bod en een basis metafysica wordt simpel uitgelegd aan de hand van een torus-model.
 • Chaosmagie. Chaosmagie is een zeer eenvoudige techniek, herontdekt in de 20ste eeuw, maar met wortels van meer dan 2000 jaar oud.
 • Een gedachtevorm scheppen. Gedachtevormen zijn een zeer belangrijk onderdeel binnen niet alleen de magie, maar binnen de context van hoe je controle over je eigen leven pakt in het algemeen. Je gaat een privé-gedachtevorm maken die specifiek nuttig voor jou is.
 • Magie in misverstanden en vooroordelen. Geen term is zo met onzinnige aannames, verkeerde voorstellingen en logische fouten omkleed als het woord “magie”. Of een magische handeling werkt of niet, heeft allereerst te maken met hoe we ons eigen geloofssysteem kunnen managen, of hoe dit een loopje met onze gedachten neemt. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel succesvolle magiebeoefenaars vandaag ook een NLP-praktijk hebben. Verder staan we stil bij ontwikkelingen in de fysica en de consequenties daarvan voor de “skepsis” naar magie.
 • Zwart of wit? Groene magie? In het verlengde van het bovenstaande onderdeel een stukje over zwarte en witte magie en de misverstanden en desinformatie daaromtrent. Aan bod komen ook de beginselen van de Phile en Neikos, Venus & Mars in relatie met een volwassen houding tegenover Vuur.
 • Positionering en angst overwinnen: de Magiër tussen de Kadar (eigen wil) en Kaza (universele wil). Welke positie neem je nu exact in bij elke magische handeling, ongeacht het systeem of de techniek die je gebruikt?
 • Voorbereiding. Hoe bereid je je voor op een magische operatie? Nuttige informatie over het trainen van je verbeeldingskracht, energetische bescherming, en het jing-qi (energie) laden.
 • Vuur-TATTWA trancereis Salamanders. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Vuur-Elementalen kan worden betreden.
 • Huisreiniging en bescherming. Een kabbalistisch ritueel waarbij via Elohim Gibor, Chamael, Samael een krachtige huisreiniging wordt bewerkstelligd.
 • Warrior Shield Abramelin-Ritueel. Een methode om een hardnekkige negatieve energie van een ander af te stoten.
 • Michael aanroepen voor kind. Kinderen kunnen vatbaar zijn voor bezetenheid. Hoe herken je dat en hoe help je een kind hiervan af.

WATER

 • Opening Hekate – Wat is Water? Hekate-ritueel en korte intro essenties van de godin van de magie en hekserij – Hoe plaats je het Water-Element in je lichaam en de wereld? Hekate is in wezen een godin van het onderaardse Vuur, maar ze heerst over het hele astrale/morfogenetische veld, wat onder het Element Water valt.
 • Yetzirah is de kabbalistische benaming voor het morfogenetisch veld, de Maansfeer, de astrale wereld, droomwereld, binnenwereld. Het is de wereld waarin veel magische operaties plaatsvinden.
 • Orgone of psycho-energetische en seksuele magie. Over Reich en de orgon-geluk-relatie, de essenties, het gebruik, misbruik en de technieken.
 • Gedachtevormen, constructs, familiars, tulpa’s, molochs, servitors.
  Hoe schep je een servitor, wat is het verschil met een gedachtevorm, hoe herken je de gigantische impact van blinde-vlek-gedachtevormen, wat is Sitra Achra? Dit onderdeel geeft heel praktisch inzicht in de Maansfeer en zal bij menigeen nogal een cultuurshock geven. Het veelgebruikte begrip “wakker zijn” krijgt een hele extra dimensie. Je krijgt hierbij veel informatie over hoe je eigen energielichaam en emotioneel- en mentaallichaam van buitenaf beïnvloed worden en hoe dit te stoppen of ermee om te gaan.
 • Praktische Maanmagie. Je leert een Nieuwe Maan-ritueel voor toename van iets, een Volle Maan-ritueel voor afname en een Gabriel-ritueel.
 • Water-TATTWA trancereis: Undines. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Water-Elementalen kan worden betreden.
 • Opdracht Afhoudende Maan-kalender. Houd de afhoudende Maanfases bij en ontdek een nieuwe dimensie van Maan-energie.
 • Eosphoros: Eliphas Levi’s Lucifer. Twee Lucifers, de drager van licht is de orgon-god, de god van de vitaliteit, creativiteit, natuurwil en levenslust. Lucifer werd pas in de 17e eeuw gedemoniseerd via Milton’s Paradise Lost. Zelfs het Vaticaan erkend tegenwoordig dat hij niets met de figuur Satan te maken heeft. Je leert de symboliek van de zwarte kat en de juiste ritueel-instructies om een negatieve tulpa-versie te omzeilen.
 • Je leert het Element WATER in jezelf op te roepen via een Japanse mudra en ademhalingtechniek uit de Ninja-traditie.

LUCHT

 • Het verhaal van het Oog – Wat is Lucht? Bewustwording van Lucht in je lichaam en in de wereld. Je leert je bewust te worden van hoe je tijdens het leven vanaf je verwekking, altijd samenwerkt met een co-intelligentie. Adem je zelf? Doe je zelf je stofwisseling? Organiseerde je zelf je eigen groei? Met het verhaal van het oog, dat de evolutie van bacterie naar mens beschrijft, leer je de evolutie juist te zien als een bevestiging van een goddelijk wezen, in plaats van de ontkenning ervan. En dit zonder gedweep, maar in alle nuchterheid.
 • Dankbaarheidoefening. Alles is door co-intelligenties door Aarde, planten, dieren en mensen heen gemaakt. Het is interessant deze dimensie van de realiteit eens intens te ervaren, dwars door de camouflage van de dagelijkse consensusrealiteit heen.
 • Seirai – Dimensiekoorden en magisch denken. Psychosferisch aka magisch bewustzijn begint met het kunnen herkennen en scheppen van, of anticiperen op psychosferen, de bouwstenen van elke realiteit.
 • Oefening Genius Loci. Instructies en tips voor het oppikken van de ziel of entiteit van een plek of gebied.
 • De Levensboom voor dummies & Astral Hacking. Hoe werk je met de kabbalistische Boom des Levens of Etz Ha-Chayim in verschillende dimensielagen?
 • Klassieke en moderne Engelen-magie. Hoe werkt het. Petities.
 • De Shemhamephorash. Mercurius-engelen en de half-decanaten. In veel magische boeken, kabbalistische werken en grimoires kom je de mysterieuze term Shemham(e)phorash tegen. Wat betekent deze term en wat is de relatie met engelenmagie?
 • Raphael-ritueel. Ritueel voor de engel Raphael voor iemand die ziek is of voor jezelf.
 • Snel reizen met Ga’ap. Hoe maak je een amulet voor de Goëtische daemon van het snelle reizen en hoe gebruik je die.
 • Venus-ritueel. Een theurgisch ritueel voor de engel Hagiël om een sfeer te verzachten of relatieproblemen te verhelpen.
 • Lucht-TATTWA trancereis – Sylphen. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Lucht-Elementalen kan worden betreden.
 • Lucht-Mudra. Oefening om met je handen en ademhaling het Lucht-Element op te roepen.

AARDE

 • Opening Metatron & Sandalphon – Wat is Aarde? Trancereis met deze twee aartsengelen. Verder Aarde herkennen in je lichaam en de wereld.
 • Goëtische magie versus Theurgische magie. De overgang in Griekenland van chthonisch naar klassiek, binnen het kader van de negatieve politisering van Aarde-magie en de heksencultus.
 • Wat is hekserij in essentie? Wat is een heks? Wat is de oorsprong?
 • Chthonische (Aarde-magische) verschijnselen en entiteiten. Lupercalie, Fascinum, Hecate/Diana/Aradia/Herodias, de sabbat, de bok, wilde man/Pan/Basa Jaun, Baskische hekserij, de Benandanti en Maledanti, de Sater, Succaba, weerwolf en de Dubbel, Noordse zielenleer, Veld-daemones als Roggensau, Roggenwolf, de Vruchtbaarheidswezens, Forsteton, Mutunus.
 • Devas, genii loci, Fairies. Meer over natuurwezens.
 • Sjamanistische kruiden: Psychotrope planten. Hoe maak je tinctuur. Veilig gebruik. Wat zijn heksenzalven? Welke middelen werden gebruikt.
 • Aarde-TATTWA trancereis Gnomen of Pygmeën. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Aard-Elementalen kan worden betreden.
 • Astraal reizen. Twee verschillende nieuwe technieken; hoe bouw je een dubbel (astraal reislichaam).
 • Wat is een familiar en hoe schep je die en onderhoud je die.
 • Geldmagie. Werken met Bune, astro-geldmagie, de Aardgordelzone-Djinn Nasi, Jupiter-ritueel.
 • Pan – trancereis.
 • Aarde-Mudra. Oefening om met je handen en ademhaling het Aarde-Element op te roepen.

 


VAMzzz Publishing boek:

MAGUS Leer & Ritueel
door Benjamin Adamah
Nederlands
ISBN 9789492355362
Paperback, 278 pagina’s

Te koop bij Wereldboekhandel.nl en BoekenRoute.nl